0 (800) 30-32-92  +38 (061) 222-32-92  Замовити дзвоник
Замовити дзвоник

Залиште Ваше повідомлення і контактну інформацію та наші фахівці зв'яжуться з Вами в найближчий час для вирішення вашого питання.

Ваш номер телефону
Ваш номер телефону*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обов'язкові для заповнення

Повідомлення надіслано
Ваше повідомлення успішно відправлено. Найближчим часом з Вами зв'яжеться наш фахівець
Закрити вікно

Бакалія з доставкою додому

1. Насіння соняшника в шкарлупі корисніше, ніж без неї. В очищеному насінні окислюються жири (полінасичені жирні кислоти), які разом з вітамінами та мікроелементами є самими корисними в насінні речовинами.

2. Соняшник “повернувся” в Америку завдяки іммігрантам з Росії в 19 сторіччі. Початково соняшник — північноамериканська квітка, що індіанці культивували з 3000 року до н.е. Згодом іспанські завойовники, зачаровані квіткою, що повертає голову за сонцем, привезли соняшник до Європи як декоративну квітку. В 17 сторіччі він потрапив до Російської імперії. Саме тут навчились чавити олію в промислових масштабах. А з хвилею россійської імміграції соняшник як культура, повернувся до Америки, яка згодом стала його основним, разом з Росією, виробником соняшникової олії. Сьогодні пальму першості у виробництві олії тримає Україна.

3. Соняшник до Росії завіз Петро I як декоративну квітку. Його висаджували як декоративна та лікувальна рослина, доки кріпак Бокарьов не застосував до насіння соняшника ту ж технологію, що застосовували до насіння льону та конопель.

4. Соняшникова олія дозволена під час посту. Через відсутність заборони на вживання в піст, воно швидко розповсюдилось та стало популярним по всій території Російської імперії. Його стали називати пістним.

5. Найцінніше в насінні — це склад. Окрім найкорисніших полінасичених жирних кислот, тут є вітаміни майже всіх груп - B, C, D, E, мікроелементи кремній, йод, натрій, кальцій, фосфор, магній, залізо, селен та цинк. Що робить соняшник в любому вигляді одним з найцінніших харчових продуктів.

6. Дикий пращур соняшника зовсім не схожий на домашню сучасну культуру. Це багаторічний розгалужений кущ з суцвіттями діаметром 3-5 сантиметрів, на відміну від від звичної однорічної тендітної рослини з одним стеблом 2,5-3 метри заввишки.

Користь соняшника можна отримати, як вживаючи соняшникову олію, так і смажене насіння соняшника. Підберіть форму вживання собі до смаку. Будьте обізнані та здорові.
Інші записи
Рис від "Доброї Хати"
Рис від "Доброї Хати"
Под нашей торговой маркой выпускаются несколько видов риса: длиннозернистый обычный и пропаренный, Басмати, круглозернистый, Камолино и другие. Рис — относительно дорогая крупа, потому что одна из немногих в нашем ассортименте импортированных круп.
Докладніше
Навіщо ми додаємо насіння льону в “Happy”?
В полезные утренние завтраки из смеси злаковых хлопьев “Happy 9 злаков + лён” и “Happy 7 злаков + лён” производства Компании «Добра Хата» мы в обязательном порядке добавляем семена льна. Для чего?
Докладніше
Грузді від "Доброї Хати"
В ассортименте «Доброй Хаты» есть гриб, относящийся к первой вкусовой категории — это груздь.
Докладніше
  • Коментарі
Завантаження коментарів...
Купити в один клік
Заповніть дані для замовлення
Запросити вартість товару
Заповніть дані для запиту ціни
Запросити ціну Запросити ціну