Для домашньої випічки, наприклад, для великодньої паски або домашнього печива, можна приготувати смачну лимонну глазур, яка додасть приємного кисло-солодкого смаку та свіжого цитрусового аромату, ще й декорує ваш десерт. Готується вона дуже просто, нам потрібні лише свіжий лимон та цукор.
Цукор перемеліть в цукрову пудру, наприклад, кавомолкою. Вичавіть лимонний сік та за бажанням, натріть на саму дрібну терку трохи лимонної цедри. Із розрахунку на 100 грамів пудри 4 чайні ложки лимонного соку, повільно додавайте сік в пудру, обережно перемішуючи. Маса повинна мати густу консистенцію (повільно стікати з ложки). Використовувати глазур треба зразу, доки вона не взялася кіркою.
Цукор безперечно потрібен здоровому організму, це для людини найлегше отримана енергія, яка зовсім не шкодить при помірному вживанні. Але, як зауважував Зігмунд Фрейд “Будь-яка надмірність несе в собі зерна самознищення”. Тож вживаємо все з розумом, і тоді ми неодмінно зможемо зробити життя здоровим та щасливим разом. Ваша “Добра Хата”.